Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 1 kg liszt 10 dkg trappista sajt 2 tk só 5,5 dl tej 5 dkg élesztő 1 ek cukor 1 tojás sárgája 10 dkg margarin Tetejére: 1 felvert tojás 7-8 dkg trappista sajt Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 tk só
  • 5,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg margarin

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • 7-8 dkg trappista sajt


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojás sárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk. Ezek kb. 10*15-20 cm nagyságúak.

Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit. A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk. Hagyjuk 45 percet kelni.

Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.

[box style=”info”]Gyermekeim nagyon szeretik az egyik üzletlánc eme péksüteményét. Gondoltam megpróbálkozok vele és elkészítem házilag. Nekem nem lett 100%-ig ugyanolyan, de amikor láttam, hogy a kicsik milyen jóízűen falatozzák, nagyon örültem és azt hiszem ez a lényeg 🙂

A készítésről fázisfotók megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is