Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Péksütik

Sajtos virsli becsomagolva

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 600 g liszt 1 ek só 1 ek cukor 25 g friss élesztő 2,5 dl tej 100 g puha vaj 1 tojás Töltelék: 10 db virsli 10 szelet sajt Tetejére: 1 tojás szezámmag Elkészítése: A tejben keverjük el az élesztőt, majd adjuk a liszthez. Tegyük bele a sót, a cukrot, a puha vajat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2016.01.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 600 g liszt
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor
  • 25 g friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 100 g puha vaj
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 10 db virsli
  • 10 szelet sajt

Tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag


Elkészítése:

A tejben keverjük el az élesztőt, majd adjuk a liszthez. Tegyük bele a sót, a cukrot, a puha vajat és a tojást is, és nagyon alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk ki. Letakarva, meleg helyen pihentessük legalább fél órát (amíg a duplájára kel).

A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, és egyenként gombócokat gyúrunk. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékony kör alakúra (valamivel nagyobb legyen, mint a virsli).

A tészta 2 oldalán 5-5 db vágást ejtünk úgy, hogy a tészta középső része egyben maradjon, mert oda kerül majd a virsli.

A virslit körbetekerjük a sajttal, és letesszük a tészta közepére.

Sajtos-virsli-becsomagolva3

A tészta egyik oldaláról behajtunk egy tészta csíkot a virslire, majd a másik oldaláról a következőt, és így tovább, amíg be nem csomagoljuk a virslit.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, és még 30 percet pihentetjük. Egy felvert tojással lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt szép világosra sütjük

[box style=”info”]Ízlés szerint rakhatunk a virsli alá a tésztára egy vékony csíkban ketchupot vagy mustárt is.

Fázisfotók a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is