Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 600 g liszt
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 25 g friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 100 g puha vaj
- 1 tojás
Töltelék:
- 10 db virsli
- 10 szelet sajt
Tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag
Elkészítése:
A tejben keverjük el az élesztőt, majd adjuk a liszthez. Tegyük bele a sót, a cukrot, a puha vajat és a tojást is, és nagyon alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk ki. Letakarva, meleg helyen pihentessük legalább fél órát (amíg a duplájára kel).
A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, és egyenként gombócokat gyúrunk. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékony kör alakúra (valamivel nagyobb legyen, mint a virsli).
A tészta 2 oldalán 5-5 db vágást ejtünk úgy, hogy a tészta középső része egyben maradjon, mert oda kerül majd a virsli.
A virslit körbetekerjük a sajttal, és letesszük a tészta közepére.
A tészta egyik oldaláról behajtunk egy tészta csíkot a virslire, majd a másik oldaláról a következőt, és így tovább, amíg be nem csomagoljuk a virslit.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, és még 30 percet pihentetjük. Egy felvert tojással lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt szép világosra sütjük
[box style=”info”]Ízlés szerint rakhatunk a virsli alá a tésztára egy vékony csíkban ketchupot vagy mustárt is.
Fázisfotók a blogon.[/box]


