Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Sárgabarackos gombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 500 g burgonya 1 tojás 1 evőkanál puha vaj csipet só 20 dkg liszt A töltelékhez: 12 szem apró sárgabarack barna nádcukor vaj zsemlemorzsa Elkészítése: Kevés vajat forrósítunk és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük. Kevés fahéjjal ízesítjük. A burgonyát felaprítjuk, majd addig mossuk, míg a víz tiszta nem marad rajta. Ezután feltesszük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.07.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 500 g burgonya
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál puha vaj
  • csipet só
  • 20 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 12 szem apró sárgabarack
  • barna nádcukor
  • vaj
  • zsemlemorzsa


Elkészítése:

Kevés vajat forrósítunk és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük. Kevés fahéjjal ízesítjük.

A burgonyát felaprítjuk, majd addig mossuk, míg a víz tiszta nem marad rajta. Ezután feltesszük főni. Addig főzzük, míg teljesen át nem fő, azaz puha nem lesz. Lehűtjük, a héját lehúzzuk róla.

Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat óvatosan felnyitjuk. Kivesszük a magot és 1 teáskanál barna cukrot teszünk a mag helyére.

A burgonyát még melegen összetörjük egy burgonyatörővel. A burgonyához adjuk a tojást, vajat, sót, lisztet, majd egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk a masszát. A masszát kivesszük lisztes asztalra és lisztes kézzel kissé átgyúrjuk.

1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. 6 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát, a barackokat alaposan a négyzetekbe csomagoljuk. 12-13 db lesz.

Csipet sóval ízesített forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz színére. Ha feljöttek, kiszedjük őket 2-3 perc múlva a vízből és a korábban megpirított, ízesített zsemlemorzsába forgatjuk őket. A kész gombócokat cukrozzuk. Én barna cukorral szórtam meg.
[box style=”info”]Nagy múltja van nálunk a gombóckészítésnek, bizony sokat kellett tanulnom, mire jó gombócot tudtam készíteni. A titok a burgonyában rejlik.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is