Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Sárgabarackos gombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg főtt burgonya 30 dkg liszt 1 tk sertészsír ízlés szerint só 1 kg sárgabarack 1 ek cukor 1 kk fahéj Továbbá: 25 dkg zsemlemorzsa 3 ek porcukor Elkészítése: A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük,hozzátesszük a zsírt, majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli állagától, hogy mennyit […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg főtt burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sertészsír
  • ízlés szerint só
  • 1 kg sárgabarack
  • 1 ek cukor
  • 1 kk fahéj

Továbbá:

  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 3 ek porcukor


Elkészítése:

A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük,hozzátesszük a zsírt, majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli állagától, hogy mennyit vesz fel!)

Rugalmas tésztát gyúrunk, hogy könnyedén kisodorjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!

Lisztezett munkalapon fél cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.

Mindegyik közepébe 1 magjától eltávolított barackot, annak a közepébe pedig fahéjas kristálycukrot teszünk. A tészta 4 sarkát összefogjuk, majd gombóc alakra gömbölyítjük.

Több adagban lobogó forró vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet, s már kész is!

Hideg vízzel leöblítjük, majd pirított zsemlemorzsában meghempergetjük.

A zsemlemorzsát aranysárgára pirítom a porcukorral, ettől finom karamelles íze lesz.

[box style=”info”]A gombóc tésztája legjobb régi krumpliból, de az már nincs. Az új burgonya vizesebb, így egy kicsit több liszt kell hozzá. Összeállításnál figyeljünk rá![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is