Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Sárgabarackos morzsás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 60 dkg liszt 2 csomag sütőpor 15 dkg cukor 25 dkg vaj 2 tojás 15 dkg tejföl Középső réteg: 150 g kakaós keksz kb 60-70 dkg barack 8 dkg fahéjas cukor Morzsa: 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük úgy, hogy az egyik kisebb legyen, mint a másik. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Karamella
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg tejföl

Középső réteg:

  • 150 g kakaós keksz
  • kb 60-70 dkg barack
  • 8 dkg fahéjas cukor

Morzsa:

  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük úgy, hogy az egyik kisebb legyen, mint a másik. A kisebb felébe belegyúrjuk a vaníliás cukrot és berakjuk a fagyasztóba egy kicsit.

A nagyobb tésztát vajazott, lisztezett (én kekszmorzsával hintettem) tepsibe nyomkodjuk, majd megszórjuk az apróra tördelt kakaós keksszel. Erre kerül a feldarabolt barack. A gyümölcsöt fahéjas cukorral megszórjuk, majd a fagyasztóból kivett tésztát a tetejére reszeljük, nagy lyukú reszelőn (vagy esetleg rádaraboljuk).

Előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.
[box style=”info”]Nagyon finom lett ez a sütemény. A receptet egy újság nyári számában találtam, kakaós kekszet is szórtam a gyümölcs alá, finom és mutatós lett.Más gyümölccsel is ki fogom próbálni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Karamella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is