Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarackos morzsás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg tejföl

Középső réteg:

  • 150 g kakaós keksz
  • kb 60-70 dkg barack
  • 8 dkg fahéjas cukor

Morzsa:

  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük úgy, hogy az egyik kisebb legyen, mint a másik. A kisebb felébe belegyúrjuk a vaníliás cukrot és berakjuk a fagyasztóba egy kicsit.

A nagyobb tésztát vajazott, lisztezett (én kekszmorzsával hintettem) tepsibe nyomkodjuk, majd megszórjuk az apróra tördelt kakaós keksszel. Erre kerül a feldarabolt barack. A gyümölcsöt fahéjas cukorral megszórjuk, majd a fagyasztóból kivett tésztát a tetejére reszeljük, nagy lyukú reszelőn (vagy esetleg rádaraboljuk).

Előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.
[box style=”info”]Nagyon finom lett ez a sütemény. A receptet egy újság nyári számában találtam, kakaós kekszet is szórtam a gyümölcs alá, finom és mutatós lett.Más gyümölccsel is ki fogom próbálni.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/sargabarackos-morzsas-pite/