Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg világos tönkölyliszt, vagy finomliszt 2,5 dl tej 1 tk cukor 2,5 dkg élesztő 1 ek só 0,5 dl olaj 10 dkg tejföl Tetejére: 4 ek víz 3 ek liszt 1 ek só Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és rászórjuk a cukrot. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet a sóval […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
erzsikonyha
Beküldte: 2016.02.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg világos tönkölyliszt, vagy finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg tejföl

Tetejére:

  • 4 ek víz
  • 3 ek liszt
  • 1 ek só


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és rászórjuk a cukrot. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.

A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a tejfölt. Jól összegyúrjuk a tésztát, és lefedve kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk és 16 db egyforma részre vágjuk. Gombócokká gyúrjuk, és letakarva még 20 percet pihentetjük.

Mindegyik gombócot ovális alakúra kinyújtjuk, feltekerjük és kissé megsodorjuk. Egyenként kb. 22 cm-es rudakat kapunk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy 4-4 db összeérjen, így egybe fognak sülni.

200 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15 percet sütjük, majd meglocsoljuk a só-liszt-víz keverékével. Visszatoljuk a sütőbe, és további kb. 10 percet sütjük.

[box style=”info”]Balkánról származó sós péksütemény.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szerb Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is