Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sodrófás rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál ecet (10 %-os )
  • csipet só
  • 100 ml víz (kb)

A lekenéshez

  • 10 dkg zsír
  • 7 dkg finomliszt

A töltelékhez

  • 70 dkg túró
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál búzadara

A feltekert rudak lekenéséhez

  • 4 evőkanál olaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

Az így kapott tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük és ezzel megkenjük a lapot.

Feltekerjük, majd 4 egyenlő darabba vágjuk és 20 percig pihentetjük letakarva a tésztát.

A tölteléket összekeverjük, majd hagyjuk állni.

A pihentetett tésztákat vékony téglalappá sodorjuk. Vékonyan étolajjal megkenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.

A tölteléket 4 részre osztjuk. A tészta közepére tesszük a tölteléket, majd a két szélét egymásra hajtjuk. Így járunk el a többi tésztával is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a réteseket és a tetejét lekenjük étolajjal.

200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Langyosra hűtve, porcukorral hintve szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/sodrofas-retes/