Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Sonkás, burgonyás lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg főtt,reszelt burgonya kb 10 dkg finomliszt 1 db tojás ízlés szerint só és bors 1 közepes csokor vágott petrezselyem zöldje 10 füstölt sonka apróra vágva 1 közepes vöröshagyma finomra vágva 2 gerezd fokhagyma zúzva A sütéshez: 4 dl étolaj A tálaláshoz: 2 dl tejföl 3-4 szál petrezselyem zöldje aprítva őrölt bors 2 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.08.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg főtt,reszelt burgonya
  • kb 10 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 közepes csokor vágott petrezselyem zöldje
  • 10 füstölt sonka apróra vágva
  • 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva

A sütéshez:

  • 4 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 3-4 szál petrezselyem zöldje aprítva
  • őrölt bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

A tetejére:

  • paradicsom szeletek
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt


Elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd lisztezett felületen 1,5 cm vastagra ellapítjuk.

Egy nagyobb fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszúrjuk és felhevített étolajban szép pirosra sütjük.

A tejfölt elkeverjük a petrezselyemmel, a borssal és a fokhagymával, majd a lepényekre kenjük.

A tetejére egy szelet paradicsomot teszünk, majd füstölt sajttal megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is