Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás burgonyatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg főtt, áttört burgonya
  • kb. 20 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 35 dkg füstölt főtt tarja
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só
  • szerecsendió

Elkészítése

A burgonyát a liszttel összegyúrjuk (ha tapadós lenne, vegyünk több lisztet az előírtnál!), és a tojással, egy kiskanál olajjal meg a fűszerekkel alaposan kidolgozzuk. Téglalap alakúra nyújtjuk.

Egy tiszta konyharuhán ugyanakkora területet, mint a kinyújtott tészta, olajjal megkenünk, és a tésztát ráfektetjük. Megkenjük a füstölt tarja és tejföl keverékével, és összegöngyöljük.

A ruhába csomagoljuk, és mindkét végét zsineggel megkötjük, nehogy a tekercs szétbomoljon. Sós vizet forralunk, belefektetjük a becsomagolt tésztagöngyöleget, és fél óráig főzzük. Tálalás előtt a kendőből kibontjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és a sajtot ráhintjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/sonkas-burgonyatekercs/