Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 2 ek olaj
- 2 tojás sárgája
Töltelék:
- 3-4 ek tejföl
- 50 dkg sonka, (füstölttel keverve)
- bacon
- sajt
- só, bors
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kelttésztát dagasztunk. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk, és az egészet összekeverjük.
Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük mint a kalácsot és 1-2 cm vastagra szeleteljük.
Tepsiben 30 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.15-20 perc.
[box style=”info”]A szeletelésnél a töltelék nem folyik ki, ha cérnával vagy damillal vágjuk el! Nagyon szépen lehet szelni.
Tölteléke lehet pizzás is.[/box]