Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Péksütik

Sonkás-gombás-sajtos batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg sima liszt 1 db budafoki (5dkg) élesztő 1 ek zsír 1 nagy ek tejföl 2 dl langyos tej pici só Töltelékhez: 20 dkg gépsonka 20 dkg trappista sajt 20 dkg száraz parasztkolbász 3 db lila hagyma 2 db paradicsom 1 db érett piros tv paprika 1 kis doboz gombakonzerv csipet só csipet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.01.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sima liszt
  • 1 db budafoki (5dkg) élesztő
  • 1 ek zsír
  • 1 nagy ek tejföl
  • 2 dl langyos tej
    pici só

Töltelékhez:

  • 20 dkg gépsonka
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg száraz parasztkolbász
  • 3 db lila hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db érett piros tv paprika
  • 1 kis doboz gombakonzerv
  • csipet só
  • csipet bors
  • 1 kk morzsolt oregánó

Tetejére:

  • 1 db felvert tojás
  • szezámmag


Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk.

Hozzáadjuk a tejfölt és a folyékony zsírt, majd további langyos tej adagolásával szép sima, puha gombóccá gyúrjuk és meleg helyre téve, letakarva 1 órát kelesztjük.

Miközben pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket.

A szeletelt gombát leszűrjük és lecsepegtetjük, a paradicsomot forró vízbe mártás után lehéjazzuk és a többi hozzávalóval együtt kisebb, körömnyi kockákra vágjuk és egy keverőtálba téve sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük, majd jól összekeverjük. (Ízlés szerint chilivel is megszórhatjuk)

A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastagságú téglalapra nyújtjuk és 15cmx15cm-es kockákra felvágjuk.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A tésztakockákon elosztjuk a tölteléket és az átlós sarkait gondosan összecsípve batyut formálunk belőlük.

Megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmal és sütőpapírral bélelt lemezre téve 20-22 perc alatt szép pirosra sütjük.

Még forrón rácsra tesszük és hagyjuk picit hűlni..

Ebédre (egy tányér forró leves után), ill. vacsorára, vagy másnap tízóraira remek választás.

Jó étvágyat kívánok!

box style=”info”]Egyik alkalommal megmaradt 2 nagyobb szelet sült tarja, amit felkockáztam és a gépsonka helyett azzal készítettem, úgy is nagyon finom volt! ;)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is