Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Sós omlós pitetészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sós omlós pitetészta sokoldalúan felhasználható alap, amelyből különféle pitéket süthetünk. A fűszerezést bátran variálhatjuk friss zöld fűszerekkel, mindig az elkészítendő ételhez igazodva. Tészta elkészítése A lisztet összekeverjük a sóval, majd a vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Fontos, hogy ne dolgozzuk túl sokáig, mert a kezünk melegétől a tészta könnyen ragacsossá válhat. Ha a liszt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.08.19.

Hozzávalók

Elkészítése

A sós omlós pitetészta sokoldalúan felhasználható alap, amelyből különféle pitéket süthetünk. A fűszerezést bátran variálhatjuk friss zöld fűszerekkel, mindig az elkészítendő ételhez igazodva.

Tészta elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval, majd a vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Fontos, hogy ne dolgozzuk túl sokáig, mert a kezünk melegétől a tészta könnyen ragacsossá válhat. Ha a liszt és a zsiradék már egynemű, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és sima tésztává gyúrjuk. A kész tésztát folpackba csomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

Tipp

A pitetészta fagyasztásra is alkalmas, így nagyobb adagot is készíthetünk belőle előre. A tojásfehérjét ne adjuk a tésztához, mert attól elveszítené omlós szerkezetét. Ez a recept igazi alapdarab, amelyet érdemes mindig kéznél tartani a konyhában.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is