Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós omlós pitetészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • só

Elkészítése

A sós omlós pitetészta sokoldalúan felhasználható alap, amelyből különféle pitéket süthetünk. A fűszerezést bátran variálhatjuk friss zöld fűszerekkel, mindig az elkészítendő ételhez igazodva.

Tészta elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval, majd a vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Fontos, hogy ne dolgozzuk túl sokáig, mert a kezünk melegétől a tészta könnyen ragacsossá válhat. Ha a liszt és a zsiradék már egynemű, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és sima tésztává gyúrjuk. A kész tésztát folpackba csomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

Tipp

A pitetészta fagyasztásra is alkalmas, így nagyobb adagot is készíthetünk belőle előre. A tojásfehérjét ne adjuk a tésztához, mert attól elveszítené omlós szerkezetét. Ez a recept igazi alapdarab, amelyet érdemes mindig kéznél tartani a konyhában.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/sos-omlos-piteteszta/