Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Péksütik

Sós perec, stangli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a sós perec és stangli recept igazi klasszikus ropogtatnivaló: kívül enyhén roppanós, belül puha, a tetején a sós máz pedig különösen ízletessé teszi. Vendégvárónak vagy családi nassolnivalónak is tökéletes. Elkészítés lépései A lisztet, tejet, olajat, cukrot, sót és az élesztőt összedolgozzuk, majd rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva kb. 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.08.16.

Hozzávalók

A tetejére a sós máz

Elkészítése

Ez a sós perec és stangli recept igazi klasszikus ropogtatnivaló: kívül enyhén roppanós, belül puha, a tetején a sós máz pedig különösen ízletessé teszi. Vendégvárónak vagy családi nassolnivalónak is tökéletes.

Elkészítés lépései

  1. A lisztet, tejet, olajat, cukrot, sót és az élesztőt összedolgozzuk, majd rugalmas tésztát dagasztunk.
  2. Letakarva kb. 40 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 20 egyenlő darabra vágjuk.
  4. A darabokat ujjnyi–kisujjnyi vékony hurkákká sodorjuk.
  5. Négyesével egymás mellé helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. Felvert tojással lekenjük a tetejüket.
  7. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  8. Közben elkészítjük a sós mázat: a lisztet, a sót és annyi vizet keverünk össze, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk.
  9. A sütőből kivett, még forró perecekre kanállal rácsorgatjuk a sós masszát, amely szépen ráköt a tetejükre.

Tipp

Ez a perec és stangli frissen a legfinomabb, de légmentesen zárva másnapra is puha marad. A sós máz a bajor perecre emlékeztet, amelynél hasonlóan erőteljes, sós kérget kap a tészta. Variálhatjuk szezámmaggal, köménnyel vagy reszelt sajttal is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is