Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spárgacsillag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 0,5 kg spárga
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál olaj
  • só
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítése

A megtisztított, egészben hagyott spárgát sós-cukros vízben megfőzzük, és leszűrjük. Közben a húst kicsontozzuk, kiverjük, megsózzuk, és az olajban ropogós pirosra sütjük.

Előre melegített, kerek tálra csillag alakban fektetjük a húst, közüket spárgakötegekkel választjuk el úgy, hogy a spárgafejek a tál széle felé nézzenek. A csillag közepére a visszamaradt olajban megsütött tükörtojást fektetünk, és az egészet a megforrósított vajjal megöntözzük.

Rizzsel vagy burgonyapürével körítjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/spargacsillag/