Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótgaluska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg paraj
  • 2 db zsemle
  • 5 db tojás
  • 5 dkg sajt
  • sajtmártás
  • só
  • őrölt bors
  • tej

Elkészítése

Öt dkg vajban néhány percig forgatjuk a felolvasztott, alaposan kinyomkodott (vagy a főtt, összevagdalt) parajt, a tejben megáztatott, kifacsart, megdarált zsemléket beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és a tűzön összepároljuk.

A tűzről levesszük, és ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, a spenótmasszát beleöntjük, és a sütőben, gőzfürdőben kb. 30 percig sütjük. (Akkor jó, ha a beleszúrt villát már nem ragacsosan húzzuk ki.)

Megforrósított, vajjal kikent tálra forró vajba mártogatott kanállal a spenótból szép nagy galuskákat szaggatunk, sajtmártással leöntjük, és a tetejére is sajtot hintve, azon frissiben tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/spenotgaluska/