Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sütőben sült fahéjas fánkok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg sima liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej (langyos)
  • 1 tk só
  • 6,5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek olaj
  • cukor
  • őrölt fahéj


Elkészítése:

A langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált meleg lisztet összekeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk az élesztős tejet, tojássárgákat és az olajat. Rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen 60-90 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kissé szétlapogatjuk, kb. 2,5 cm vastagra, és 16 egyforma darabra vágjuk. Fánkokat formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Negyed órát még kelesztjük, addig bekapcsoljuk a sütőt.

Előmelegített sütőben 180 °C légkeverésen kb. 8-12 percet sütjük (vagy míg szép barna nem lesz). Még melegen megkenjük olvasztott vajjal és fahéjas cukorban meghempergetjük.

[box style=”info”]https://www.youtube.com/watch?v=sqcZobfeop4[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/sutoben-sult-fahejas-fankok/