Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 2 tojás
- 30 dkg lekvár/ dzsem
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat és belekeverjük az élesztőt is. A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet és a felvert tojásokat, majd összegyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, vastag rudakat sodrunk belőle, amit 6 részre vágunk.
A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húzzuk, a közepébe lekvárt teszünk, a széleket összecsípjük, golyóvá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Hideg sütőbe toljuk, majd 190 fokon sütjük.

