Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Sütőben sült fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 4 dl tej 3 dkg puha vaj 2 dkg élesztő 1 tojássárgája 1 evőkanál cukor csipet só ízlés szerint porcukor Elkészítése: Morzsold az élesztőt a langyos, cukros tejbe és hagyd felfutni körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha jelentősen megnő a térfogata, a teteje pedig habos. Mérd egy tálba a lisztet, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mesyke
Beküldte: 2017.01.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 dkg puha vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • ízlés szerint porcukor


Elkészítése:

Morzsold az élesztőt a langyos, cukros tejbe és hagyd felfutni körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha jelentősen megnő a térfogata, a teteje pedig habos.

Mérd egy tálba a lisztet, add hozzá az élesztőt, a vajat, a sót és a tojást, majd géppel vagy kézzel dagassz lágy tésztát.

Ha egynemű, és nem ragad, formázz belőle cipót, takard le, tedd meleg helyre, majd körülbelül egy óra alatt keleszd meg.

Ha a tészta a duplájára nő, rakd lisztezett felületre. Nyújtsd körülbelül 1 cm vastagra és pogácsaszaggatóval szúrd ki a fánkokat.

Tedd a fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2-3 cm távolságra.

Told előmelegített sütőbe és 160 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára. Tíz perc elteltével fordítsd meg a fánkokat.

Ha kész, szórd meg a tetejüket vaníliás porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is