Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Sütőben sült fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 4 ek cukor 7 dkg puha vaj 1 csomag száraz élesztő 2 dl langyos tej 2 egész tojás A tetejére: 1 felvert tojás A tálaláshoz: porcukor házi baracklekvár Elkészítése: A lisztet elkeverjük a cukorral és a porélesztővel. A keverékbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet és a két […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 4 ek cukor
  • 7 dkg puha vaj
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 egész tojás

A tetejére:

  • 1 felvert tojás

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • házi baracklekvár


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a cukorral és a porélesztővel.

A keverékbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát a kézi mixer dagasztókarja segítségével, a végén a puha vajat is hozzáadva.

Öt perc alatt selymes, fényes, ruganyos, nem ragadós tésztát kell kapnunk.

Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük (kb.1 óra), majd kézzel átgyúrjuk.

Enyhén lisztezett munkalapon fél centinél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és 8 cm átmérőjű – a közepüket pedig 3 cm átmérőjű pohár aljával benyomtam.

Újabb 30 percnyi, langyos helyen, letakarva kelesztés.

Felvert tojással lekentem és szilikonos sütőpapírral fedett tepsire téve 190 fokos sütőben 12 -15 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is