Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sütőben sült fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 gramm finomliszt
  • 135 gramm tej
  • 4 gramm porélesztő (vagy 15 gramm friss)
  • 1 tojássárgája
  • 10 gramm cukor
  • 25 gramm vaníliás cukor
  • ízlés szerint reszelt citromhéj (lehet szárított)
  • 25 gramm puha vaj
  • csipet só
  • lekvár
  • porcukor a tetejére

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk a cukorral. A tej kb kétharmadát beleöntjük egy tálba. A maradék tejben az élesztőt felfuttatjuk.

Ha felfutott az élesztő, akkor a tészta többi összetevőjével jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Természetesen ha nem elég a tej vagy liszt, akkor tehetünk még bele.

1 órát pihentetjük letakarva meleg helyen.

Ha megkelt, kivesszük és kinyújtjuk, mintha szalagos fánkot nyújtanánk, és kiszaggatjuk. A fánkokat rátesszük a sütőpapíros tepsire. Az ujjunkkal egy kis lyukat nyomunk a közepébe, amibe egy kis (barack) lekvárt teszünk.

Ezt a sütőbe egy kis tálka víz társaságában betesszük 50 fokra 15-20 percre.

Megsütjük 190 fokon 15 perc alatt (a sütés alatt is bent hagytam benne a vizet).

Ha kész, akkor megporcukrozzuk és megesszük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/sutoben-sult-fank-5/