Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Sütőben sült fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, a cukrot és a margarint elmorzsoljuk egy tálban, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt is (nem kell felfuttatni). Ezután hozzáadjuk a langyos tejet és a tojások sárgáját, végül a tojások keményre vert habját. Az egészet jól bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Miután a tészta megkelt, újra összegyúrjuk, több cipóra osztjuk, majd rudakat formázunk belőlük. A rudakat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.07.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet, a cukrot és a margarint elmorzsoljuk egy tálban, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt is (nem kell felfuttatni). Ezután hozzáadjuk a langyos tejet és a tojások sárgáját, végül a tojások keményre vert habját. Az egészet jól bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.

Miután a tészta megkelt, újra összegyúrjuk, több cipóra osztjuk, majd rudakat formázunk belőlük. A rudakat egyforma szeletekre vágjuk, és mindegyikből kis golyót formázunk.

A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és újra kelesztjük. Ha megkeltek, előmelegített sütőben készre sütjük őket.

Közben 4 evőkanál cukorból és 1 dl vízből szirupot főzünk. A kész fánkokat még melegen megforgatjuk a szirupban, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is