Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejbe belerakom az élesztőt, de nem futtatom fel, majd ebben elkeverem a tojást is. Hozzáteszem a tököt, meg a tejfölt is. Elkeverem és hozzáteszem a lisztet, a sót és a cukrot. Jó alaposan kidagasztom. Amikor már összeállt a tészta, akkor teszem hozzá az olajat. Beledolgozom a tésztába, majd teszek hozzá félmaréknyi, apróra összetört, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kortvelyessy Andrea
Beküldte: 2021.09.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A langyos tejbe belerakom az élesztőt, de nem futtatom fel, majd ebben elkeverem a tojást is. Hozzáteszem a tököt, meg a tejfölt is. Elkeverem és hozzáteszem a lisztet, a sót és a cukrot.

Jó alaposan kidagasztom. Amikor már összeállt a tészta, akkor teszem hozzá az olajat. Beledolgozom a tésztába, majd teszek hozzá félmaréknyi, apróra összetört, pirított tökmagot.

Letararva kelni hagyom kb 45 percig vagy amíg a duplájára nem nő.

Kigombócozom, kb 12 darab lesz belőle. Kigömbölyítem a gombócokat, letakarom és pihentetem kb 15 percig.

Ha ilyen barázdált tökformát szeretnénk, akkor 2-3 szál zsineget teszünk keresztbe egymáson, közepére tesszük a gömbölyű tésztát és megkötjük a tetején a szálakat. Csak lazán, mert keléskor úgyis belekel a zsinegbe. És így pihentetjük 15 percig.

Lekenem tojással, majd 200 fokon megsütöm kb 20 perc alatt.

Ha szeretnénk szárat, akkor csinálhatunk a tésztájából, vékonyra kihengergetve és átbújtatva a felső részét, azt is megsütjük vagy pedig dísztök szárát levágjuk és azt szúrjuk bele.

Sütés után természetesen a zsinórt levágjuk.

A felső harmadát levágjuk, megkenjük kedvünk szerit vajjal, mártással, majonézzel és teszünk rá zöldség fasírtot, vagy sima fasírtot, szalámit, felvágottat és zöldségeket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kortvelyessy Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is