Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 1 tojás
- fél cs élesztő (25 g)
- 0,5 dl étolaj
- 3 ek porcukor
- kb 3 dl langyos tej
Töltelék:
- 1/2 kg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg sütőtökpüré
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás
- ízlés szerint porcukor
Tetejére:
- 1 tojás a kenéshez
- tejben ázott mazsola
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, átgyúrjuk és 12 részre osztjuk, mindegyikből gombócot formálunk és kb 10 cm-es átmérőjű körré lapítjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk és letakarva fél óráig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük a tojássárgával. A tojásfehérjét habbá verjük és lazán beleforgatjuk a túrós-tökös masszába.
A fél óra elteltével egy pohár aljával mélyedést nyomunk a tésztába (előtte mártsuk lisztbe), majd kanalazzuk bele a túrós masszát. Közepébe tegyünk tejben megáztatott mazsolát.
A tészta széleit kenjük meg felvert tojással és 170 fokonon süssük szép pirosra.


