Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szabolcsi borzas süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 darab alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tojássárgája

Elkészítése

A lisztet, a cukor felét, a vajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadunk 1 dl hideg vizet és jól összegyúrjuk. A tésztát elosztjuk: egy nagyobb és egy kisebb darabra lesz szükségünk. A kisebb darabot becsomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.

A nagyobb darabot kinyújtjuk és egy kivajazott kb 20*30 cm-es tepsibe tesszük.

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a maradék cukrot és az őrölt fahéjat, majd rásimítjuk a tészta tetejére.

A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy darabokra csipkedjük és ezzel borítjuk be az alma tetejét.

Tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét és 25 percen át sütjük 180 fokon.

Ha kihűlt, akkor tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szabolcsi-borzas-suti/