Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Szalagos fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a porcukrot. Amikor megkel a vajjal, tojássárgájával, a csipet sóval és a liszttel közepes keménységű tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk , ennek következtében lágy tésztát kapunk.Langyos helyen megkelesztjük, majd utána nyújtódeszkára helyezzük és ujjnyi vastagra kinyújtani. Kiszaggatjuk, letakarjuk konyharuhával és 30 percig újra kelesztjük. Majd zsiradékot melegítünk, melyben […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2021.02.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a porcukrot.

Amikor megkel a vajjal, tojássárgájával, a csipet sóval és a liszttel közepes keménységű tésztát készítünk.

Jól kidolgozzuk , ennek következtében lágy tésztát kapunk.Langyos helyen megkelesztjük, majd utána nyújtódeszkára helyezzük és ujjnyi vastagra kinyújtani.

Kiszaggatjuk, letakarjuk konyharuhával és 30 percig újra kelesztjük.

Majd zsiradékot melegítünk, melyben kisütjük.

Arra ügyeljünk, hogy forró legyen a zsiradék.

A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön a zsiradékban alulra.

Sütés elején az edényt fedjük be, megfordítás után vegyük le a fedőt.

Még melegen szórjuk meg a fánkokat porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is