Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Szalagos fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert langyos tejben. Egy tálba tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk és lágy tésztát dagasztunk belőle. Dagasztás közben figyeljük a tésztát és ha kell, még adhatunk hozzá kevés tejet. Letakarva duplájára kelesztjük nagyjából 40-60 perc alatt. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.06.

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert langyos tejben.

Egy tálba tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk és lágy tésztát dagasztunk belőle. Dagasztás közben figyeljük a tésztát és ha kell, még adhatunk hozzá kevés tejet.

Letakarva duplájára kelesztjük nagyjából 40-60 perc alatt.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk. 6,5 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat belőle.

A maradékot összegyúrjuk, nyújtjuk és kiszaggatjuk. Körülbelül 30 db fánk lesz belőle.

Letakarva pihentetjük fél órán keresztül a fánkokat.

Egy nagyobb, fedeles lábosban olajat melegítünk, legalább kétujjnyi magasan legyen benne. Kis lángon sütjük a fánkokat, mert különben nagyon hamar megég kívül, belül pedig nyers marad.

Sütés előtt a fánkok közepét benyomjuk az ujjunkkal és a lyukkal lefelé tesszük az olajba. Fedő alatt sütjük nagyjából 1,5 percig, majd megfordítva, fedő nélkül a másik oldalukat is ennyi ideig sütjük.

A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajt leitassuk róluk.

Porcukorral meghintve, frissen tálaljuk, lekvárt adunk mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is