Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Így készül a tökéletes szalagos fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

1 dl tejet 1 tk cukorral meglangyosítunk, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a pálinkát, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben annyi tejet adunk még hozzá, hogy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. A tojásfehérjéket […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.01.27.

Hozzávalók

Sütéshez

Elkészítése

1 dl tejet 1 tk cukorral meglangyosítunk, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.

Egy tálba tesszük a lisztet, belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a pálinkát, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és elkezdjük összedolgozni a tésztát.

Közben annyi tejet adunk még hozzá, hogy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk.

A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd a tésztába beledolgozzuk. Ha szükséges, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá.

Konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kiborítjuk egy nyújtódeszkára, kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

A kiszagatott fánkokat letakarva még 20 percig pihentetjük.

Közben kb 1 liter olajat felforrósítunk. A fánkok közepét ujjunkkal benyomjuk, majd lyukkal lefelé beletesszük az olajba és fedővel letakarjuk.

Mikor szép pirosak a fánkok, akkor megfordítjuk és már fedő nélkül sütjük pirosra a másik oldalukat.

Papírtörlőre szedjük, majd még melegen tálaljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is