Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalagos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl langyos tej (kb)
  • lekvár és porcukor a tálaláshoz

Elkészítése

Kb 3 ek meglangyosított tejben az élesztőt felfuttatjuk.

A lisztet, sót, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a vajat összekeverjük.

A tésztát jól kidolgozzuk és letakarva meleg helyre tesszük, amíg a kétszeresére megkel.

A megkelt 1 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm átmérőjű fánkokat szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük.

Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Szoktam belőle fonatot is készíteni, az látszik a 2. képen.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szalagos-fank-14/