Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Szalagos fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kb 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd beletesszük a tojássárgákat, a maradék cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet. Összedolgozzuk az egészet és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen minimum egy órát kelesztjük. Ha letelt az időnk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2024.02.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt kb 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, majd beletesszük a tojássárgákat, a maradék cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet.

Összedolgozzuk az egészet és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk a tésztát.

Letakarva, meleg helyen minimum egy órát kelesztjük.

Ha letelt az időnk visszadagasztjuk és újra kelesztjük.

Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetszés szerinti méretűre kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük.

Közben az olajat felmelegítjük egy magasabb falú edényben, majd a fánkokat megsütjük benne.

Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, jól leitatjuk róla az olajat, majd áttesszük egy tálra vagy rácsra és hagyjuk kihűlni.

Porcukorral megszórjuk. Én most fehér csokoládéval és tejcsokoládéval díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is