Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalagos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál olvasztott margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 2-2,5 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
Szalagos fánk kép

Elkészítése

A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a sót, a citrom héját és az olvasztott margarint. Összedolgozzuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Egy órát kelesztjük, majd 1 cm vastagságúra nyújtjuk.

A téglalap alakú tésztát félbehajtjuk, és finoman átnyújtjuk ismét. Szaggatóval kiszaggatjuk, és olajban kisütjük. Az egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütjük.

Ha kisült, porcukorral, lekvárral vagy pudinggal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szalagos-fank-2/