Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalagos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 5 db tojássárgája

Továbbá

  • porcukor
  •  baracklekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Kelesztés után kinyújtjuk és kiszaggatjuk a tésztát, majd letakarva 15 percig pihentetjük.

Minden fánk közepébe ujjunkkal óvatosan lyukat nyomunk, ügyelve arra, hogy ne szúrjuk át teljesen. Sütéskor a lyukas oldal kerül alulra, és fedő alatt sütjük meg. Amikor megfordítjuk a fánkokat, a fedőt már nem tesszük vissza.

Porcukorral megszórjuk, és a lyukakba baracklekvárt teszünk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szalagos-fank-4/