Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalagos fánk, nem csak Farsangra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg finomliszt
  • kb. 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
  • 7 dkg porcukor
  • 9 dkg olvasztott vaj
  • 7 db tojássárgája
  • olaj
  • baracklekvár
  • porcukor

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, amíg habos nem lesz. Ezután a többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk a tésztát, hogy sima és rugalmas legyen. Amikor elkészült, duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kisodorjuk. Egy nagyobb fánk szaggatóval kiszúrjuk a fánkokat, és letakarva további 15 percig pihentetjük. Végül nem túl forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szalagos-fank-nem-csak-farsangra/