Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Szalagos fánk rétesliszttel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

2 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet és az élesztős tejet is. Ezután beleöntjük a rumot és az olvasztott, de nem meleg vajat és hólyagosra dagasztjuk a tésztát kb 15 perc alatt. Kevés liszttel megszórjuk a felületét, letakarjuk és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.02.01.

Hozzávalók

Sütéshez

Elkészítése

2 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet és az élesztős tejet is. Ezután beleöntjük a rumot és az olvasztott, de nem meleg vajat és hólyagosra dagasztjuk a tésztát kb 15 perc alatt.

Kevés liszttel megszórjuk a felületét, letakarjuk és duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk és pohárral vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd letakarva még 20-30 percig pihentetjük.

Közben egy magas falú edényben kb 1 liternyi olajat melegítünk. Fedő alatt sütjük közepes lángon az egyik oldalát aranybarnára pár perc alatt, majd a fedőt levéve, a fánkokat megfordítva a másik oldalát is megsütjük.

Papírtörlőre szedve leitatjuk a fánkokról a felesleges olajat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is