Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Szalagos farsangi fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dl langyos tej 2 tojássárgája 2 ek porcukor 5 dkg olvasztott margarin 3 dkg élesztő csipet só Sütéshez: étolaj Tetejére: sárgabarack lekvár Szóráshoz: porcukor Elkészítése: 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Rászórjuk a csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson. A liszthez adjuk az olvasztott margarint, a porcukrot, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tundi konyha
Beküldte: 2016.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl langyos tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek porcukor
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só

Sütéshez:

  • étolaj

Tetejére:

  • sárgabarack lekvár

Szóráshoz:

  • porcukor


Elkészítése:

1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Rászórjuk a csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

A liszthez adjuk az olvasztott margarint, a porcukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját, a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet. Nagyon alaposan összegyúrjuk/dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától, és egy könnyű, sima tésztát nem kapunk. Ha nagyon ragadna, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.

Lefedve, meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy 7 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. A közepét az ujjunkkal picit benyomjuk. Újból letakarjuk, és további 20 percet pihentetjük.

Bő, középforró olajba tesszük a fánkokat lyukkal lefelé, és lefedve szép arany színűre sütjük. Ekkor megfordítjuk, a fedőt már nem tesszük vissza, és így sütjük meg a másik oldalát is.

A fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Kicsit hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórjuk, és a közepén lekvárral kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is