Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd legalább egy órát hideg helyen pihentetjük. Közben a töltelék hozzávalóit felfőzzük, és teljesen kihűtjük. A pihentetett tésztát annyi részre osztjuk, ahány rúd bejglit szeretnénk készíteni (például 2 nagy vagy 4 kisebb). Minden részt kinyújtunk, megkenjük a kihűlt töltelékkel, és feltekerjük. A feltekert rudakat tojással megkenjük, majd 1 órát pihentetjük. Ezt […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.05.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd legalább egy órát hideg helyen pihentetjük. Közben a töltelék hozzávalóit felfőzzük, és teljesen kihűtjük. A pihentetett tésztát annyi részre osztjuk, ahány rúd bejglit szeretnénk készíteni (például 2 nagy vagy 4 kisebb). Minden részt kinyújtunk, megkenjük a kihűlt töltelékkel, és feltekerjük.

A feltekert rudakat tojással megkenjük, majd 1 órát pihentetjük. Ezt követően ismét megkenjük tojással, majd hústűvel több helyen megszurkáljuk, hogy ne repedjen meg a sütés közben. A rudakat előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha marad még tészta, szaloncukor alakú bejgliket is készíthetünk belőle. Ehhez a megmaradt tésztát kinyújtjuk, kb. 10×15 cm-es darabokra vágjuk, mindegyik darab közepébe diónyi tölteléket helyezünk, majd szaloncukor alakúra tekerjük. A végeket bevagdossuk, a “szaloncukrokat” megszurkáljuk, tojással megkenjük, és forró sütőben megsütjük. Az ilyen formában elkészült bejglik a gyerekek nagy kedvencei lesznek!

Sztori:

Mindkét gyerekem nagy rajongója a főzőcskézésnek, előre tervezgetjük mindig az aktuális menüt, különösen az ünnepi ételeket. Együtt szoktuk elkészíteni a bejglit is, így jött az ötlet a kimaradt tészta és töltelék hasznosítására.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is