Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Szalonnás cipó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejben megáztatjuk a zsemléket, kinyomkodjuk, és összemorzsolva a tojásokkal, az olajban megpirított hagymával, a párolt gombával és a fűszerekkel eldolgozzuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket egymás mellé, téglalap alakban lefektetjük. Közepére a fenti masszából összeállított cipót fektetjük, a szalonnát rágöngyöljük, és cérnával átkötjük, hogy a szalonna a cipót körülölelje. A sütőben a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejben megáztatjuk a zsemléket, kinyomkodjuk, és összemorzsolva a tojásokkal, az olajban megpirított hagymával, a párolt gombával és a fűszerekkel eldolgozzuk.

A szalonnát vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket egymás mellé, téglalap alakban lefektetjük. Közepére a fenti masszából összeállított cipót fektetjük, a szalonnát rágöngyöljük, és cérnával átkötjük, hogy a szalonna a cipót körülölelje.

A sütőben a cipó vastagságától függően 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha a szalonna ropogósra sült.

Tálaláskor a cérnát lebontva szeleteljük fel a cipót. Hidegen is kitűnő!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is