Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás cipó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • tej
  • só
  • bors
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A tejben megáztatjuk a zsemléket, kinyomkodjuk, és összemorzsolva a tojásokkal, az olajban megpirított hagymával, a párolt gombával és a fűszerekkel eldolgozzuk.

A szalonnát vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket egymás mellé, téglalap alakban lefektetjük. Közepére a fenti masszából összeállított cipót fektetjük, a szalonnát rágöngyöljük, és cérnával átkötjük, hogy a szalonna a cipót körülölelje.

A sütőben a cipó vastagságától függően 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha a szalonna ropogósra sült.

Tálaláskor a cérnát lebontva szeleteljük fel a cipót. Hidegen is kitűnő!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szalonnas-cipo/