Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szegedi tejfölös lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 25 dkg zsír (vagy margarin)
  • 10 dkg porcukor

A krémhez

  • 0,5 liter tejföl
  • 3 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 10 dkg mazsola

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kizsírozott tepsibe nyomkodjuk. A krém hozzávalóit simára keverjük, és a tésztára öntjük. Megszórjuk mazsolával, majd 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.

Egyszerű, gyors, finom sütemény.

Tepsi méret: 25×39 cm

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szegedi-tejfolos-lepeny/