Elkészítése
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben elkeverjük, majd hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, és hagyjuk, hogy körülbelül 15 perc alatt felfusson. A maradék lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepébe mélyedést készítünk. Ide szórjuk a maradék cukrot, a csipet sót, a tojást, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
A tésztát kézzel vagy dagasztógép segítségével hólyagosra dagasztjuk. Amikor már elválik az edény falától, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább dolgozzuk, amíg sima, lágy, de nem ragadós tésztát kapunk. Kelesztőtálban letakarva duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, előkészítjük a töltelék hozzávalóit. Az őrölt pirospaprikát, a porcukrot és az olvasztott margarint előkészítjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és körülbelül fél cm vastagra kinyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a pirospaprikával, úgy, hogy mindenhol befedje. Erre szórjuk a porcukrot, majd meglocsoljuk az olvasztott margarinnal. A tésztát szorosan feltekerjük.
A feltekert tésztát egy vajjal kikent mázas cseréptálba fektetjük, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Letakarjuk egy ruhával, és hagyjuk ismét duplájára kelni.
A megkelt tésztát felvert tojással alaposan lekenjük, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve tálaljuk.
