Elkészítése
Hozzávalók:
- 500 g sima liszt
- 100 ml tej
- 200 ml víz
- 100 ml olaj
- 1 tojássárgája
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 50 g élesztő
- 1 tojássárgája
- só
- szezámmag
Elkészítése:
A keverőtálban összekeverjük a tojássárgáját, tejet, vizet, olajat. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, cukrot, sót és a szétmorzsolt élesztőt. Rugalmas tésztát gyúrunk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.
Az egyes darabokat még 3 kisebb részre vágjuk, kisodorjuk, és összefonjuk.
Megkenjük tojássárgával, leszórjuk nagy szemű sóval és szezámmagokkal. Tepsire rakjuk, és kb. 20 percet hagyjuk állni, majd forró sütőben megsütjük.
[box style=”info”]https://www.youtube.com/watch?v=rQvyhZebfkk[/box]

