Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Szilvalekváros bukta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kb 0,5 dl tejben és egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt. Egy nagyobb tálba öntöm a lisztet, erre mehet a felfuttatott élesztő, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, a vaj, a cukor és annyi tej, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A tésztát kb 10 percig dagasztom, vagy amíg szép hólyagos nem lesz. 25 percig letakarva kelesztem. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2020.12.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Kb 0,5 dl tejben és egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt.

Egy nagyobb tálba öntöm a lisztet, erre mehet a felfuttatott élesztő, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, a vaj, a cukor és annyi tej, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A tésztát kb 10 percig dagasztom, vagy amíg szép hólyagos nem lesz.

25 percig letakarva kelesztem.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjom és kockákra vágom. Minden kocka közepébe lekvárt halmozok, majd felcsavarom és a széleit benyomkodom.

A tepsit kicsit olajozom, a buktákat szorosan egymás mellé beleteszem és a tetejét felvert tojással lekenem.

20 perc kelesztés után 180 fokon kb 30 perc alatt szép pirosra sütöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is