Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Szilvalekváros gombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg burgonya 30 dkg liszt 2-3 evőkanál búzadara étolaj 1 tojás kevés só szilvalekvár ízlés szerint 1-3 evőkanál zsemlemorzsa 5-10 dkg margarin 5 dkg porcukor Elkészítése: A héjában megfőtt és áttört, kihűlt burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk és egy tojással összegyúrjuk. A tésztát 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2013.12.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 2-3 evőkanál búzadara
  • étolaj
  • 1 tojás
  • kevés só
  • szilvalekvár ízlés szerint
  • 1-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5-10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor


Elkészítése:

A héjában megfőtt és áttört, kihűlt burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk és egy tojással összegyúrjuk.

A tésztát 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe szilvalekvárt rakunk. A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Sós vízben főzzük, amíg a gombóc feljön a víz tetejére és egyet forr.

Leszűrve leöblítjük és pirított morzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is