Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Szilvás batyu egy hagyományos, házias desszert, amely krumplis tésztából készül, és fahéjas szilvával van töltve. A pirított zsemlemorzsába forgatott batyuk puha belseje és a szilva édes-savanykás íze igazán különleges párosítás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Evoka
Beküldte: 2013.10.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Kb 1-1,5 kg krumplit hajában megfőzünk, majd megtisztítjuk és összetörjük, majd kihűtjük.

Ízlés szerint sót és cukrot adunk hozzá, majd 1-2 tojás, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

Összegyúrás után kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük 5-6 cm széles négyzetekre. Minden négyzetre teszünk egy kiskanál fahéjas cukrot, majd rá egy-egy fél szem szilvát.

Ezután a négyzetek sarkait egybefogjuk és minden nyílást összenyomkodunk, hogy főzésnél ne nyíljon szét.

Batyu alakú tésztát kapunk, melyeket forró vízben addig főzünk, míg fel nem jönnek a víz tetejére

Mikor megfőtt, olajon pirított zsemlemorzsába mártogatjuk, majd fahéjas cukorral, vagy csak simán cukorral megszórva fogyaszthatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Evoka
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is