Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg burgonya
  • só
  • cukor
  • 2 db tojás
  • liszt
  • fahéj
  • szilva
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

Kb 1-1,5 kg krumplit hajában megfőzünk, majd megtisztítjuk és összetörjük, majd kihűtjük.

Ízlés szerint sót és cukrot adunk hozzá, majd 1-2 tojás, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

Összegyúrás után kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük 5-6 cm széles négyzetekre. Minden négyzetre teszünk egy kiskanál fahéjas cukrot, majd rá egy-egy fél szem szilvát.

Ezután a négyzetek sarkait egybefogjuk és minden nyílást összenyomkodunk, hogy főzésnél ne nyíljon szét.

Batyu alakú tésztát kapunk, melyeket forró vízben addig főzünk, míg fel nem jönnek a víz tetejére

Mikor megfőtt, olajon pirított zsemlemorzsába mártogatjuk, majd fahéjas cukorral, vagy csak simán cukorral megszórva fogyaszthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szilvas-batyu/