Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, majd hűlni hagyjuk. Közben a szilvát kimagozzuk, ha túl nagyok, félbe vágjuk. Ha a burgonya kihűlt hozzáadjuk a tojást, a zsírt, sózzuk, majd a liszttel együtt gyors mozdulatokkal tésztává dolgozzuk. Nem kell sokáig gyúrni, mert ragacsos lesz, egyre több lisztet fog felvenni és a végén […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Alexandra1234
Beküldte: 2019.12.08.

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

A tálaláshoz

Elkészítése

A burgonyát felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, majd hűlni hagyjuk.

Közben a szilvát kimagozzuk, ha túl nagyok, félbe vágjuk.

Ha a burgonya kihűlt hozzáadjuk a tojást, a zsírt, sózzuk, majd a liszttel együtt gyors mozdulatokkal tésztává dolgozzuk.

Nem kell sokáig gyúrni, mert ragacsos lesz, egyre több lisztet fog felvenni és a végén kemény és nehéz lesz a tészta.

Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk.

A kész tésztát lisztezett deszkán rúddá sodorjuk, 24 egyforma részre vágjuk. A tészta adagokból egyenként gömböket formázunk, majd a deszkán kerek formára lapogatjuk. Fogunk egy fél-vagy egész szilvát, egy kávéskanálnyi fahéjas porcukrot teszünk a mag helyére, majd szépen bebugyoláljuk a tésztába. Óvatosan, lehetőleg gyors mozdulatokkal dolgozzunk.

Miközben készülnek a gombócok, egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és elkezdjük aranybarnára pirítani a zsemlemorzsát.

A kész gombócokat adagonként a forrásban lévő vízbe tesszük és addig főzzük, míg szépen feljönnek a víz tetejére. Várunk még egy picit, majd kiszedjük és alaposan lecsepegtetve, egyenesen a piított zsemlemorzsába forgatjuk. Jól átforgatjuk, hogy a morzsa mindenhol bevonja szépen a gombócokat.

Fahéjas porcukorral hintve, azonnal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Alexandra1234
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is