A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk. A megfőtt burgonyát áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy nagy lábosban körülbelül 5 liter vizet forralunk. A kihűlt burgonyához keverjük a lisztet, 3 dkg vajat, egy csipet sót, és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán a tésztát kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, majd 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk.
Minden négyzet közepére helyezünk egy szem szilvát, és megszórjuk egy csipet fahéjjal. A tésztacsúcsokat felhajtva, két tenyerünk közt gombóccá sodorjuk úgy, hogy a tészta teljesen beborítsa a szilvát.
Óvatosan a forrásban levő vízbe tesszük a gombócok felét, majd megvárjuk, amíg feljönnek a víz felszínére. Ezt követően további 3-5 percig főzzük őket.
Amíg a gombócok főnek, a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Tálra rakjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és hasonlóan elkészítjük a maradék gombócokat is.
Jó étvágyat!