Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Szilvás gombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg burgonya 35 dkg liszt 1 tojás 1 ek zsír pici só Továbbá: 25 szem szilva 25 dkg zsemlemorzsa 10 dkg margarin cukor fahéj Elkészítése: A burgonyát megmossuk és héjastól főni tesszük. Miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, áttörjük, hűlni hagyjuk.  Ha már meghűlt az áttört burgonyánk, összedolgozzuk a liszttel, zsírral,tojással meg egy kis […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek zsír
  • pici só

Továbbá:

  • 25 szem szilva
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg margarin
  • cukor
  • fahéj


Elkészítése:

A burgonyát megmossuk és héjastól főni tesszük. Miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, áttörjük, hűlni hagyjuk.  Ha már meghűlt az áttört burgonyánk, összedolgozzuk a liszttel, zsírral,tojással meg egy kis sóval.Ne legyen kemény a tésztánk.Kinyújtjuk kb kisujjnyi vastagságúra és 8-9 cm-es kockákra vágjuk

A szilvákat megmossuk, félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és a fahéjjal összekevert cukorból kávéskanállal a mag helyére teszünk, ezt a kockák közepére tesszük csücskét összefogjuk,összenyomkodjuk, kissé gömbölyítjük.

Egy lábosba teszünk vizet, felforraljuk, majd ha forr, beletesszük a gombócokat, ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb 3-4 percig forraljuk. Amíg fő, addig margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát,Ha megfőttek a gombócok, akkor a megpirított zsemlemorzsára tesszük,kicsit meghempergetjük őket és kész is van.

Jó étvágyat! 🙂

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is