Elkészítése
A burgonyákat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
Ha már nem forró, akkor összetörjük és hagyjuk teljesen kihűlni (ezt lehet előző este is elkészíteni, hogy teljesen kihűljön és ezzel az elkészítési időt is lerövidítjük).
Ha kihűlt, akkor ízlés szerint megsózzuk, kissé összekotorjuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojásokat, majd (folyamatosan adagolva a lisztet) összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit a burgonya felvesz. Ne legyen kemény a tésztánk!
Kinyújtjuk kb kisujjnyi vastagságúra a tésztát és 10*10 cm-es kockákra vágjuk.
A szilvákat félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és a fahéjjal összekevert cukorból kávéskanállal a mag helyére teszünk picit és ezt a kockák közepére tesszük, majd belecsomagoljuk a tésztába. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen lyukas sehol.
Egy lábosba teszünk vizet, felforraljuk, majd ha forr, beletesszük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb 3-4 percig forraljuk.
Amíg fő, addig az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, folyamatosan keverjük, mert hamar megéghet. Az egész kb 5 perc.
Ha megfőttek a gombócok, akkor az olajon megpirított zsemlemorzsára tesszük, kicsit meghempergetjük és kész is van.
A végén ízlés szerint vagy fahéjas porcukorral vagy szimplán porcukorral meghintjük és már fogyasztható is.








